Wie is Marij Nuij

Marij Nuij

Wie is Marij en wat drijft haar ?

Ik ben Marij Nuij en oprichter en eigenaar van Praktijk Marij Nuij. Hier ben ik werkzaam als medisch thermograaf en acupuncturist.

Naast mijn huidige werk ben ik ook echtgenote en moeder van inmiddels twee jong volwassen zonen die wij uit Haïti hebben geadopteerd. Een intensief bestaan met toppen en dalen!

Vanaf de middelbare school ben ik al bezig met gezondheid; eerst als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de thuiszorg. En nu al weer ruim 20 jaar met een eigen acupunctuur- en thermografiepraktijk.

Ik heb door de jaren heen veel vrouwen met borstkanker behandeld. Prachtig werk, maar hoe vaak denk ik bij borstkanker niet: ’Was dit mogelijk te voorkomen geweest?’

Mijn missie

Het is mijn wens en ook mijn missie dat het aantal vrouwen en mannen met borstkanker niet door blijft groeien maar juist gaat afnemen. Er is vraag naar een preventief, veilig, pijnvrij en vrouwvriendelijk borstonderzoek. Daarom heb ik besloten om medische thermografie binnen mijn praktijk aan te bieden. Voor vrouwen. En mannen. Voor elke leeftijd. Misschien omdat je een verhoogd risico hebt. Of omdat je gewoon ongerust bent. Je wilt het als aanvullend onderzoek. Daarmee krijg je voor jou specifieke richtlijnen van wat jij nodig hebt voor een optimale borstgezondheid.

Dit is voor mij een prachtkans om het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ mee te helpen waarmaken. Helaas is zeker niet altijd ziekte te voorkomen, hoe je inspanningen ook zijn.

Niet alleen borstonderzoek

Thermografisch onderzoek is niet alleen voor borsten. Ik pas het ook toe om onbegrepen klachten van de spijsvertering, onderbuikorganen of het hoofd in beeld te brengen.
Hier lees je meer daarover.

Borstweefselbehandeling

Vanuit hetzelfde preventieve gedachtengoed ben ik mij ook gaan bekwamen in borstweefselbehandelingen. Bij de borstweefselbehandeling richt ik me op het voorkomen of verminderen van borstklachten. Ik vind het daarbij erg belangrijk om een veilige en prettige omgeving te creëren waarbij je je op je gemak kunt voelen. Meer weten?