Magda (54 jaar)

Na een slechte eerste ervaring met een mammografie, ging ik op zoek naar een andere vrouwvriendelijkere mogelijkheid om mijn borsten te laten controleren. De mammografie vond ik pijnlijk en daar kwam in mijn geval ook nog de angst bij dat mijn prothesen kapot zouden gaan door de druk van de platen waar de borsten tussen moesten!

Ik vind het absoluut belangrijk om de borsten regelmatig te laten controleren en na enig speurwerk op het net kwam ik al gauw de praktijk voor medische thermografie van Marij Nuij tegen waar ik een thermografisch borstonderzoek kon laten doen. Hier worden de borsten gecontroleerd middels warmtebeelden. Het enige wat je hoeft te doen is je bovenlijf ontbloten, waarna Marij foto’s maakt van de borsten. Deze beelden bekijkt ze samen met jou en daarna worden ze beoordeeld door een gespecialiseerde arts van Physicians Insight Clinical Interpretation. De uitslag komt via mail bij je thuis, waarna je telefonisch van Marij nog enige toelichting kunt krijgen of vragen kunt stellen.

Hier heb ik inmiddels al 3 jaar met volle tevredenheid gebruik van gemaakt. Radiologen kijken echter nog heel erg sceptisch naar deze vorm van onderzoek.

Bij mijn laatste thermografie was er in de oksels iets meer warmte waarneembaar, maar verder zag alles er heel goed uit.

Omdat ik al ruim 11,5 jaar siliconen/gel implantaten heb, vond ik het naar aanleiding van het onderzoek toch belangrijk eens een bezoekje aan de huisarts te brengen. Deze adviseerde mij om een echo te laten maken van de borsten om te zien of de implantaten nog in tact zijn. Bij dit onderzoek kwam aan het licht dat de implantaten nog wel heel zijn, maar van binnen niet meer goed en het dus beter is deze te laten verwijderen door een plastisch chirurg. De afspraak is reeds gemaakt. Of er nog nieuwe implantaten worden ingebracht denk ik niet. Inmiddels heb ik geleerd mezelf te accepteren zoals ik ben.
Ik mag er zijn!

 

MP