***

Wie is Marij Nuij

Marij Nuij

Wie is Marij en wat drijft haar ?

Ik ben Marij Nuij en oprichter en eigenaar van Praktijk Marij Nuij. Ik nodig je van harte uit om verder te lezen over mijn motivatie om thermografisch onderzoek te verrichten.

De kans is groot dat jij iemand kent, misschien wel heel dichtbij, die borstkanker heeft, of heeft gehad. Ook ik word steeds meer geconfronteerd met vrouwen met borstkanker. Of vrouwen die borstkanker hebben gehad. Zowel in mijn privé-omgeving als in mijn werk. Eén op de zeven vrouwen krijgt op dit moment ergens tijdens haar leven deze diagnose.

Vanaf de middelbare school ben ik al bezig met gezondheid; eerst heel wat jaren als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de thuiszorg. En nu al weer bijna 20 jaar met een eigen acupunctuur- en shiatsupraktijk. De laatste zeven jaren staan in het teken van acupunctuurstudies die gericht zijn op het ondersteunen en behandelen van mensen met kanker. Vrouwen met borstkanker behandel ik het meest. Prachtig werk, maar hoe vaak denk ik bij borstkanker niet: ’Was dit mogelijk te voorkomen geweest?’

Mijn missie

Het is mijn wens en ook mijn missie dat het aantal vrouwen en mannen met borstkanker niet door blijft groeien maar juist gaat afnemen. Er is vraag naar een preventief, veilig, pijnvrij en vrouwvriendelijk borstonderzoek. Daarom heb ik besloten om medische thermografie binnen mijn praktijk aan te bieden. Voor vrouwen. En mannen. Voor elke leeftijd. Misschien omdat je een verhoogd risico hebt. Of omdat je gewoon ongerust bent. Je zoekt een alternatief voor de mammografie. Je wilt het als aanvullend onderzoek omdat de invalshoek anders is. Het maakt niet uit; je wilt bewust met je gezondheid bezig zijn. Dit is voor mij een prachtkans om het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ mee te helpen waarmaken. Helaas is zeker niet altijd ziekte te voorkomen, hoe je inspanningen ook zijn.

Niet alleen borstonderzoek

Thermografisch onderzoek is niet alleen voor borsten. Het wordt ook toegepast om onbegrepen klachten van de spijsvertering, onderbuikorganen of het hoofd in beeld te brengen.
Hier lees je meer daarover.

Borstweefselbehandeling

Vanuit hetzelfde preventieve gedachtengoed ben ik mij ook gaan bekwamen in borstweefselbehandelingen. Bij de VLOW®borstweefseltherapie richt ik me op het voorkomen van borstklachten en het ondersteunen van vrouwen (en mannen) met borstproblemen. Ik vind het daarbij erg belangrijk om een veilige en prettige omgeving te creëen waarbij je je op je gemak kunt voelen. Meer weten?

 

 Acupunctuur

Acupunctuur is het fundament van mijn praktijk. Vele mensen hebben de afgelopen 20 jaar de weg hier naar toe gevonden.
Acupunctuur is onderdeel van de Traditioneel Chineze Geneeskunde ( TCM). Voor mij biedt de TCM niet alleen  een behandelvorm. Het is een levensfilosofie waarbij ik streef naar herstel van evenwicht op lichamelijk, psychisch en emotioneel niveau. Het mooie van acupunctuur is de brede inzetbaarheid. Dit maakt acupunctuur ook interessant voor het optimaliseren van de borstgezondheid. Te denken valt aan het verbeteren van bloedcirculatie, immuniteit en aan ondersteuning tijdens de (na-) behandeling van borstkanker. Meer weten?